Haftalık haberler efendim, buyurunuz.

Fallout Dizisi

Amazon Prime’da Fallout dizisi yayınlandı. Daha önce örneklerini gördüğümüz “kaynak esere bağlı kalınırsa iyi oluyor”lardan birini daha gördük. Bunun arşa çıkan örneği Yüzüklerin Efendisidir. Yakın tarihten Sandman örneği iyi bir örnektir. Eserin sadece ismini kullanıp da kafana göre içerik üretirsen de Age of Ultron filmi çıkıyor ortaya.

Dizi tüm yönleriyle beni tatmin etti. Oyundaki ana fraksiyonlara doğru şekilde değinmiş. Oyunun mottoso olan “War Never Changes” çok çarpıcı anda kullanılmış. Prodüksiyon her anlamda nokta atışı. Yıkım yaşamış coğrafya, binaların içi — badana renginden, dolapların tasarımına kadar — , karakterlerin kıyafetleri, zırhların tasarımları, hamamböcekleri… her şey ne eksik ne fazla. Fallout’a dair her şeyi bir sezona sıkıştırmaya çalışmamaları da çok yerinde olmuş.

Harika bir sezon finali ile de ikinci sezon için heyecan yarattı.

Marvel Comics Evreni

MCU ve Diğerleri

Thunderbolts Film İsmi’nin sonundaki bir yıldızdan bahsetmiştim geçmiş içeriklerimde. “Acaba ek bir isim mi geliyor?” diye kısaca kafa yormuştuk. Kevin Feige “bu yıldızın bir anlamı olduğunu ama film vizyona girince açıklanacağını” belirmiş. Sanırım ek bir ismi gerçekten var ya da ismi komple değişecek. İsim de büyük bir sürpriz bozan olacağı için açıklamak istemiyorlar. Dark Avengers diye söylentiler var.

Fantastik Dörtlü filminin ilk duyuru görselinde 1960larda hikayelerinde sıkça denk geldiğimiz meşhur robotu da görünmüştü. Adı HERBIE. Farklı evren, farklı Silver Surfer, Marvel tarafında 1960lardaki çizgi romanların önerilmesi derken artık filmin bir 1960lar havasında geçeceği kesin gibi. Bu da HERBIEnin de filmde görüneceği demek.

Aslında bütün bu 1960lar konsepti daha heyecan verici teoriler üretmemiz için de malzeme sağlıyor. Örneğin 1960lar demek Fantastik Dörtlü’nün Super Skrull’la didişmesi demek. MCU’da saçma sapan şekilde hayatımıza girmiş bir Super Skrull var, bu film bu manasız şekilde ortaya atılmış gariban karakter için bir kurtuluş olabilir. Tabii Galaktus kötü olacaksa, filmin odak noktasına olumsuz etki de edebilir. Belki bir “post-credits” sahnesinde görebiliriz onu.

Bir önceki hafta Avengers: Gizli Savaşlar filmi ile Steve Rogers’ın dönme ihtimali üzerinde durmuştuk. O haberin üzerinden, çok kısa bir zaman geçtikten sonra Robert Downey Jr.’dan bir açıklama geldi. Esquire ile yaptığı bir söyleşide “Iron Man rolünün DNA’sında olduğunu, o rolü kendisi değil adeta rolün onu seçtiğini” söylemiş ve “Kevin Feige’nin ne yapacağı belli olmaz” diye de eklemiş. Role dönmekten “memnun olacağını” belirtmiş.

Kendisinin şu noktada MCU’ya dönüp dönmeyeceği elbette belli değil. Eğer dönerse nasıl döneceği de haliyle belli değil. Ama nasıl dönmeyeceği kesin belli. Kevin Feige net bir şekilde “Ölen Iron Man dönmeyecek, onu canlandırırsak ölümünün yarattığı drama yara alır” demiş. Çok yerinde söylemiş. Superior Iron Man ya da 1960lardan bir Iron Man ihtimaller dahilinde.

Agent of SHIELD’ın yıldızı Clark Gregg MCU’ya dönebileceğini söylemiş. Ölmüş olmasının çizgi romanda çok bir şey ifade etmediğini biliyoruz. Fakat dizinin MCU zaman çizgisinde olmayacağı kesin bir dille açıklandı.

Youtube’da Time of Hydra: Agents of S.H.I.E.L.D Podcast’te bir söyleşiye katılmış ve “bir sürü varyant var, ölmüş olmam MCU’ya dönmeme engel değil” minvalinde açıklamalar yapmış. Acaba SHIELD’ın sıfırlanmış hali mi geliyor? Gelecekse yaşlı Steve Rogers başkanları olarak gerçekten dönecek mi? Yoksa Clark Gregg sadece isteklerini mi dillendirmiş? Zamanla göreceğiz.

Kit Harrington, Black Knight’ın geleceği ile ilgili bir açıklama yapmış. Screenrant websitesinin sorularına yanıt olarak “karakteri geleceği ile ilgili bir bilgisi olmadığını ama şövalyeyi MCU’da tekrar görmek isteyeceğini” belirtmiş.

Oysa geçen hafta Production Weekly yeni Blade senaryosunda onu göreceğimizi sızdırmıştı. Oyuncular gizlilik anlaşması imzalıyorlar malum ve Production Weekly çok da uyduruk bir kaynak değil. Bu açıklamaya temkinli yaklaşıyorum.

Geçen içeriklerimden birinde X-Men ‘97’nin X-Men karakterleri haricinde “cameolar” içereceği haberine değinmiştim. Beşinci bölümde, Master Mold baskınından hemen önce, ilki gerçekleşti. “Multiversal” bir karakteri saniyelik de olsa gördük. The Watcher. Bu aslında ciddi bir cameo. Seri başlamadan önce “Çoklu evrene dahil değil, kendi başına takılan bir serüven” denmişti. Ardından “Dahil ama MCUya dahil değil” dendi. The Watcher’la birlikte dahil olduğu kesinleşti. Şimdiki soru: Acaba aynı What If’de olduğu gibi alternatif bir evren olarak mı kalacak?

Geçen hafta için Las Vegasta CinemaCon vardı. Sıkıcı Kaptan Amerika Sam Wilson’ın filminden ufak bir parça gösterilmiş. General Ross Amerikan Başkanı olarak görülüyormuş. Kaptan Amerika’ya yeni Avengers’ı kurma talebini iletiyormuş ama birden beyinleri yıkanmış başkan korumaları, Başkan’ı öldürmeye çalışıyormuş. Sam Wilson ve Falcon da onu savunma halindeymiş. Film Sam Wilson’ın Kaptan Amerika kimliğini kabul ettirmesi üzerine odaklıymış. Booşuna uğraşma güzel kardeşim, kabul etmiyoruz.

Yine CinemaCon’dayız. Deadpool&Wolverine Filmi’nden de bir parça gösterilmiş. Deadpool’un adamantium katanaları olduğunu, sıkça Disney’e geçmenin heyecanını yaşadığını söylediğini, Wolverine’in kıyafeti ile kafa bulduğunu görmüş izleyenler.

Marvel Comics Çizgi Romanları

Yeni dönemine yaklaşan mutantların takım liderleri yavaş yavaş belli oluyor. X-Force’u Forge yönetecekmiş. X-Force’da Deadpool’u da göreceğiz ama Deadpool, mutantlarla birlikte değil. Belki de dışardan destek verecek.

X-Men tarafında ise lider Cyclops tabii ki. Jean Grey’i Phoenix Force ile görecekmişiz. Kendi serisi olacak. Temmuz’da yeni dönem başlıyor.

DC Comics Evreni

DCU ve Diğerleri

Joker’in ikinci filminin fragmanı yayınlandı. Açıkcası hiç ilgimi çeken bir film değil. Fragman da bende çok heyecan yaratmadı. Filmin bir “jukebox” müzikal olacağı söyleniyor. Yani popüler şarkılarla süslenmiş bir film izleyebiliriz.

Filmin yönetmeni “tam anlamıyla bir müzikal değil” demiş. “Müzik filmin gerekli bir parçası” diye de eklemiş. Yönetmen Todd Phillips birinci filmden çok farklı olmayacak demiş. Açıkcası şarkı olayını zaman olarak çok tutmuşsa film benim için birinci filmden bayağı bir farklı olacak anlamı taşıyor. Umarım müzikal olmaz. Filmin birincisinin dokusu neyse o şekilde devam etmeleri daha doğru olur diye düşünüyorum.

James Gunn Threads üzerinden bir paylaşım yapmış. Paylaşımda “Tüm konuşma rolleri tamam” türünde bir not düşmüş. Konuşma rolü deyince de “filmde sadece CGI olarak göreceğimiz bir karakter mi olacak?” sorusu ortaya çıkıyor. Bu da “Lex Luthor’un bir Ultraman ya da Bizarro klonu mu geliyor?” teorisini destekliyor. Bakalım…

Clark Kent’in doğum tarihi olan 29 Şubatta çekimleri başlayan, Superman filminin üretimde geldiği noktayı açıklamış James Gunn. Threads’de bir gönderiye cevaben filmin yüzde 18inin tamamlandığını belirtmiş. Cevabında “Ortaya çıkan şeyi sadece yüzde 18de olmasına rağmen size göstermeye neredeyse hazırım” yazmış. Böyle olunca acaba bir “teaser” mı geliyor diye düşünmedik değil.

James Gunn ve John Cena Peacemaker’ın ikinci sezon çekimleriyle ilgili haberler vermişler. En geç haziran Ayı’nda çekimler başlıyor ve Aralık 2024'ü sonu itibariyla yayına hazır hale geliyormuş.

DC Comics Çizgi Romanları

Superman’in bir süredir merakla beklediğim macerası, ilk sayısı itibariyla hiç üzmedi. Brainiac ordusu Metropolis’e saldırdı. O da yetmiyormuş gibi Brainiac’lar bir dolu Czarnialılar’la belirdi gökyüzünde. Czarnia Lobo’nun gezegeni ve o gezegenden hayatta kalan sadece Lobo sanıyorduk. Fakat şu an bir tek Lobo yok, bir sürü Czarnialı var. Superman ve Lobo ekip olabilir bu macerada.

DC Comics’in bazı çizgi romanlarına, Temmuz Ayı’nda kaçırılmayacak varyant kapaklar geliyor.

DC Comics’in önemli çizerlerinden José Luis García-López 1982 senesinde, DC Comics Style Guide adıyla bir kılavuz çıkarmıştı. Çizim, renklendirme vb. konularda diğer tüm çizerlere yol gösteriyordu. Şu an piyasada bulunmayan kitap 2500 USD’a alıcı buluyor. İşte bu kılavuzu anmak için DC Comics, Temmuz Ayı’nda bu kılavuzdan yola çıkarak, bazı varyant kapaklar sunacak. Koleksiyon için yada yatırım için iyi fırsat olabilir. Çizgi romanlar şunlar: Batman #150, Green Arrow #14, Green Lantern #13, Shazam! #13, Superman #16, The Flash #11 and Wonder Woman #11

Uzun süredir ortalarda görünmeyen ve hatta artık hakkında içerik üretilmeyeceği bilinen Wildstorm evreni geri dönüyor olabilir. Outsiders serisinde, bu evrenden bir karakter olan Jakita Wagner ortaya çıktı. Infinite Frontier ile birlikte geçmişle barışıyor DC Comics. Bu vesile ile bu karakteri geri getirmiş gibi görünüyor. Buna bağlı olarak da Wildstorm Evreni de geri gelir mi birlikte göreceğiz. Bu evreni sevenlere haber vermiş olalım.

Yine uzun süredir hiç dokunulmamış karakterleri geri getirme çalışmaları çerçevesinde DC Comics yeni bir gerçekliği duyurdu. Place Between the Pages (Sayfaların Arasındaki Yer) ismiyle geçen bir cep evrenle tanıştık. Çok uzun süredir unutulan, hikayelerde geçmeyen karakterlerin burada bir barda takıldığını anladık. Melek Zauriel’i bu barda bulan Outsiders, bu vesileyle onu DC Hikayeleri’ne geri kazandırmış oldu.

Lantern mitosunda yeni bir güç kaynağı ile tanıştık. İsmi Source Lantern (Kaynak Fener). Neredeyse tüm renkler var bu kaynakta. Bir süredir Guardians of Universe’un yerine evrenin bekçiliğini yapan United Planets Birliğinde bir kelek olabileceğini bir kaç ay önce söylemiştim. Nitekim bu sözde hayırsever birlik, diğer tüm fenerlerin merkezinden güçlerini çalıyorlarmış. Ben sezmiştim zaten bir hıyarlık olduğunu bunlarda. Hal Jordan ve Larfleeze olaya el atmaya çalışacaklar.

Haftalık Çizgi Roman Satış Rakamları | 8–15.04.2024

Bu hafta çok şaşırtan bir durum yok satış rakamlarında. Image Comics’in sevenleri hiç yanız bırakmıyor firmasını. Herhangi yeni çıkan bir serinin ilk sayısı çok büyük ihtimalle ilk ona giriyor. Rat City’nin ilk sayısı belki orada ilgi çekebilir ama o da anormal değil çünkü Spawn Evreni’nde geçiyor. Spawn tuvalete girse fasikül boyunca çok satar.

Haftanın Çizgi Roman Önerisi

Coda (2018 — BOOM! Studios): Bu haftaki önerim Coda. 12 fasikülden oluşan çizgi roman özellikle çizimleri için göz atmaya değer. Evreni biraz Yüzüklerin Efendisi biraz Mad Max. Postapokaliptik bir dünya. Yıllar önce “Quench” yani Söndürme diyebileceğimiz bir anomali olmuş ve dünyada büyü yok olmuş, yaşam olumsuz etkilenmiş.

Baş kahramanımız bir ozan. Bu hayatta kalması zor ortamda asgari şekilde yaşamaya çalışıyor. Fakat bir gün kendisini “Büyünün Kurtarıcısı” olarak nitelendiren biri ortaya çıkıyor ve aynı anda pek sevdiği boynuzlu atı kaybolunca aramaya başlamak zorunda kalıyor ve olaylar çığrından çıkıyor.

Eğlenceli, akıcı çok uzun olmayan bir seri. Sırf çizimleri için bile göz atılabilir.

--

--

Kahramanlar Evreni
Kahramanlar Evreni

Written by Kahramanlar Evreni

Çizgi roman ve oyunlar hakkında yazılar. Başka websitemiz yok.